Onderzoek na beroving

 Nadat een beroving heeft plaatsgevonden worden er vaak beelden bekeken van de beroving. Helaas zijn de beelden van een dergelijke beroving in veel gevallen niet haarscherp. Dit heeft te maken met de opslagcapaciteit en de kwaliteit van de camera die de beroving vast legt.

de verdachte

In het geval dat de camera beelden niet helder genoeg zijn om met grote zekerheid de dader vast te stellen is het verstandig om te werken met verklaringen. De verdachte van de beroving maakt zonder invloed van zijn interviewer een verklaring op. De verklaring van de beroving dient zo uitgebreid mogelijk te zijn. Allen dan kunnen wij een goede analyse maken van de verklaring

conclusie

Nadat wij de verklaringen hebben binnen gekregen kunnen wij de verklaringen van de beroving analyseren. Met een relatief grote zekerheid kunnen wij vaststellen of de schrijver van de verklaring dader, medeplichtige, medepleger of onschuldig is. Vooral in het geval dat er meerdere verdachte van deze beroving zijn is er een grote tijdsbesparing mogelijk. Dit komt omdat niet alle verdachte van deze beroving hoeven worden gehoord. Na de analyse van de verklaringen komen wij met een selectie en dient u alleen die mensen verder te interviewen over de beroving die wij adviseren.