Voice Analyse

Stel dat u een geluidsbestand heeft dat moet worden geanalyseerd. Ook in dat geval kunt u bij ons terecht. Wij kunnen dit in “eigen huis” en hebben hiervoor interne specialisten.

Het enige recherche bureau in Nederland

De Recherche Inlichtingendienst is het enige recherche bureau in Nederland met vergunning en gecertificeerd is om dit te mogen doen. Op basis van 129 layers wordt de stem op het geluidsfragment ontleed.

Hoe werkt het?

We zullen een groot aantal layers in kaart brengen en hiervan de juiste waarde aan u rapporteren. Op basis van geavanceerde apparatuur is het mogelijk zeer nauwkeurig te bepalen wat deze waarde zijn en hieruit conclusies te trekken. De zuiverheid van deze methode is zeer hoog. Hierdoor zijn wij in staat om met grote nauwkeurigheid te bepalen of er sprake is van het spreken van onwaarheden. We kijken hierbij naar stress levels, cognitieve processen, stemrange, stemfrequenties, stemtrillingen en nog veel meer.

Wat is voor u belangrijk?

Voor u is alleen belangrijk dat wij het onderzoek zeer precies uitvoeren en u van ons een rapportage krijgt waar u wat mee kunt. Deze rapportage bevat naast de conclusie ook een uitgebreide uitleg van het geconstateerde met daarbij de cijfers.

De techniek

De techniek die wij gebruiken is afkomstig uit Israël en werd daar uitgevonden in 1997. Sinds die tijd is er veel ontwikkeld en verbeterd. Wij maken gebruik van de laatste technologie die er op dit gebied voor handen is. De technologie heet Layerd Voice Analyses (LVA) en is door Nemesysco gepatenteerd. De technologie wordt bij veel overheidsinstanties wereldwijd gebruikt. De meeste organisaties lopen hier echter niet mee te koop.

Wat is het precies?

De LVA is een forensische focus tool. Dit betekent dat hij exact aangeeft waar verder onderzoek naar gedaan dient te worden. Dit wordt nog wel eens onterecht een leugendetector genoemd. Hoewel hij met grote nauwkeurigheid aangeeft wanneer iemand niet de waarheid spreekt is dit toch niet de juiste benaming.

U vindt hier de wetenschappelijke onderbouwing van deze methode.