Computerfraude komt steeds vaker voor

COMPUTER FRAUDE KOMT VAKER VOOR DAN U DENKT.

Computer fraude komt vaker door dan de meeste mensen denken. Bij computerfraude kan het over veel verschillende soorten zaken gaan. Zo kan computerfraude voorkomen op de werkplek, maar computerfraude kan ook voorkomen met een computer van het bedrijf als men aan het thuiswerken is. Omdat thuiswerken steeds meer voorkomt komt computerfraude ook vaker voor dan de meeste mensen denken.

COMPUTER FRAUDE ZORGT VOOR VEEL SCHADE.

Computerfraude zorgt voor een enorme schade voor bedrijven. Bij computerfraude kan het gaan om het lekken van informatie ten behoeve van concurrenten. Het kan ook gaan om het verkopen van informatie aan derden. Het kabinet heeft hiervoor 200 miljoen extra uitgetrokken en heeft hiermee de noodzaak van het bestrijden van computerfraude aangegeven.

COMPUTER FRAUDE BEHOEFT MEER AANDACHT.

Omdat veel bedrijven meer aandacht besteden aan de core-business is het voor de cyber crimineel in veel gevallen makkelijk om deze informatie naar buiten te smokkelen het loont de moeite omdat er steeds meer betaald wordt voor de informatie.

COMPUTER FRAUDE IS GOED AAN TE TONEN.

Gelukkig kan met een computer fraude onderzoek goed worden aangetoond hoe deze cyber criminelen te werk zijn gegaan. Vaak kan in een computerfraude onderzoek de sporen zichtbaar gemaakt worden zodat inzichtelijk wordt gebracht hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Computerfraude komt in alle lagen en verschillende bedrijven voor. Het kan gaan om vertrouwelijke informatie maar het kan ook gaan over bijvoorbeeld het verspreiden of in bezit hebben van kinderporno.

COMPUTER FRAUDE SCHADE BEPERKEN?

Wilt u dat binnen uw bedrijf de schade beperkt blijft, dan kunt u ervoor kiezen om een preventief onderzoek te laten doen om te kijken waar mogelijke lekken zitten. Hierdoor kunt u eenvoudig schade voorkomen. Een computerfraude onderzoek kan beter zo vroeg mogelijk beginnen om de schade zo klein mogelijk te houden.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.